Despre telemedicina

Telemedicina permite realizarea consultatiilor medicale la distanta, cu ajutorul internetului sau a unui simplu telefon. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, medicii pot consulta, trata si monitoriza pacientii intr-un mod eficient. 

In Romania, furnizarea de servicii medicale  la distanta (prin mijloace electronice variate) este reglementata prin OUG 196/2020.

Noile prevederi stabilesc si lista de servicii medicale pe care le cuprinde telemedicina si de care puteti beneficia: 

  • teleconsultatia;
  • teleexpertiza;
  • teleasistenta;
  • teleradiologia;
  • telepatologia;
  • telemonitorizarea.

Pandemia ne-a demonstrat inca o data cat de important este sa putem avea acces la personalul medical atunci cand avem o problema. De asemenea am vazut ca trebuie sa continuam monitorizarea diverselor afectiuni sau identificarea cauzelor de discomfort cand nu ne simtim bine si atunci a reusi o programare facila la medicul preferat, este esentiala. Am vazut cu totii presiunea la care a fost supus sistemul medical si am trait frica de a nu putea merge la consultatia medicala din cauza restrictiilor. In numeroase tari, se autorizeaza tot mai multe servicii de telemedicina cu scopul de a ajuta pacientii sa discute cu medicii din comfortul propriei locuinte, ajutandu-i sa ramana independenti o perioada cat mai lunga de timp si sa  detina controlul asupra propriei stari de sanatate.  

Telemedicina are numeroase beneficii: timpi de asteptare redusi, acces facil la medicii specialisti, in conditii de pandemie se poate continua monitorizarea pacientilor si a tratamentelor  in mod eficient. 

Sunem un serviciu privat si la ora actuala serviciile de pe platforma noastra se platesc integral. In viitor ne dorim sa stabilim legaturi cu asiguratorii privati si cu alti jucatori care permit diverse tipuri de decontare. 

Scroll to top